2010 / ΛΙΒΑΔΕΙΑ, Μετ άλλων ανθρώπων έργο Ι Πολυχώρος Κρύας

Ουσιαστικά ο Βαρελάς άρχισε να παρουσιάζει το έργο του ,το 2010, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένο στη γενέτειρα του τη Λιβαδειά με την έκθεση «Μετ΄ άλλων ανθρώπων έργο Ι», η οποία  συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας να προσδιορίζει κοινωνιολογικά το έργο του. 
Παρουσιάστηκαν 84 έργα (λάδι, ακρυλικά, ακουαρέλες, τέμπερες, σινική και μεικτές τεχνικές), σε τρεις θεματικές ενότητες: «άνθρωπος - χρώμα - σίδερο», που αποτελούσε και το μεγαλύτερο μέρος, «Λαϊκό πάλκο» και «Πατριδογνωσία».
Στη περιήγηση της ενότητας ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ, θα δείτε μια συνοπτική αποτύπωση των ατομικών εκθεσων σε PDF αρχείο και στην συνέχεια,  αναλυτικά, να δείτε την κάθε έκθεση μέσα από τα έργα, τις αφίσες, τα κείμενα, τις  φωτογραφικά, τα ηχητικά ντοκουμέντα και βίντεο στο  VARELAS CHANNEL YOU TUBE θα αποκτείσεται μια πληρέστερη  του έργου του.


Με αφορμή την έκθεση έγινε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα «Τέχνη και κοινωνία» και εισηγητές τους: Χαράλαμπο Δαραδήμο (εικαστικός, Πρόεδρος του «Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Εργων Εικαστικών Τεχνών και των Εφαρμογών τους»), Εύα Μελά (Ζωγράφος - χαράκτρια, πρώην βουλευτής του ΚΚΕ) και συντονίστρια την εκπαιδευτικό Τασία Κοντογιάννη.

Περισσότερα δείτε στο pdf -->