2020 / ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΕΤΕ ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ

«Μένουμε δυνατοί – ετοιμάζουμε την επόμενη μέρα.

Ένα έργο για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές

που δίνουν την μάχη  για την προστασία της δημόσιας υγείας»


Η Ελλάδα όπως και όλη η ανθρωπότητα περνάει δύσκολες ώρες από έναν νέο ιό, τον κορoνοϊό covid-19.

Έχει έρθει η Άνοιξη και όλα είναι ανθισμένα και όμορφα, ο άνθρωπος όμως δεν συμμετέχει σε αυτό. Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε καραντίνα. Ο άνθρωπος είναι κλεισμένος μέσα στο σπίτι του, υπό την εξουσία μιας κορώνας.

Η εποχή που διανύουμε πολύ δύσκολη... Ανθρώπινες ζωές χάνονται και προστίθενται απλά σε αριθμητικούς καταλόγους θυμάτων.

Ο άνθρωπος ταξινομείται σε ομάδες ευπαθείς ή όχι. Γίνεται επιλογή για το ποιός θα ζήσει και ποιός όχι ανάλογα με την ηλικία, μαζί με τη ζωή χάνεται και η ελευθερία. Σταματά η ανθρώπινη επαφή και πολλά άλλα που θα φανεί στο μέλλον κατά πόσο σχετίζονται με τον κορoνοϊό ή όχι. Οι άνθρωποι ζουν καταστάσεις πρωτοφανείς, πρωτόγνωρες και δύσκολες.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα οι καλλιτέχνες καλούνται να μιλήσουν. Να μιλήσουν με τα έργα τους όπως εξάλλου κάνουν πάντα.

Οι καλλιτέχνες έχουμε την τέχνη μας, μεγάλο όπλο δύναμης και

αλληλεγγύης.

Σήμερα καλούν τους εργαζόμενους να ματώσουν ξανά εν μέσω πανδημίας, την ώρα που στο μεγάλο κεφάλαιο χαρίζουν πακτωλό δισεκατομμυρίων κρατικών ενισχύσεων.

Η «προστασία των θέσεων εργασίας» είναι κενό γράμμα, αφού πάει πακέτο με την παροχή δυνατοτήτων προς τη μεγάλη εργοδοσία για την καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος που είχε απομείνει, καταργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Οι απολύσεις υπερβαίνουν τις 100.000, αλλά η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο που να τις ακυρώνει... Τσακίζονται εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και επιστήμονες με «μπλοκάκι». Οι εκπαιδευτικοί και ιδιαίτερα οι αναπληρωτές ή οι δάσκαλοι τέχνης στους Δήμους ανεβαίνουν το δικό τους «Γολγοθά»...

Σήμερα οι γιατροί και οι νοσηλευτές δίνουν τη μάχη άοπλοι, αθωράκιστοι, χωρίς επαρκές υγειονομικό υλικό, ικανό να δώσει ζωή και ανάσα στους νοσούντες συμπολίτες μας.


Κραυγή αγωνίας ορθώνεται από τους θεσμικούς εκπροσώπους των γιατρών και των υγειονομικών στο Δημόσιο σύστημα Υγείας οι οποίοι επισημαίνουν ότι βρισκόμαστε τους επόμενους μήνες μπροστά σε δύσκολες για το λαό καταστάσεις. 

Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, καμία ουσιαστική δέσμευση δεν υπάρχει, ότι έστω και τώρα θα πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα που είναι επιβεβλημένα για την πραγματική «θωράκιση» του δημόσιου συστήματος υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συμμεριζόμενοι την γνώση και την αγωνία της επιστημονικής κοινότητας καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα να πάρει άμεσα μέτρα.

Περισσότερα δείτε στο pdf -->