Συνέντευξη στο δημοσιογράφο Θανάση Δαραδήμο Για την έκθεση ζωγραφικής «Μετ΄ άλλων ανθρώπων έργο ΙΙ» Σεπτέμβριος 2014 στο Μελίνα

Συνέντευξη στο δημοσιογράφο Θανάση Δαραδήμο
Για την έκθεση ζωγραφικής «Μετ΄ άλλων ανθρώπων έργο ΙΙ»
Σεπτέμβριος 2014 στο Μελίνα


ΘΔ: Βρισκόμαστε στο Πηλοποιείο στην έκθεση του Τάκη Βαρελά, «Μετ΄ άλλων ανθρώπων έργο ΙΙ». Είμαστε μαζί με το ζωγράφο, Τάκη καλησπέρα

ΤΒ: Καλησπέρα

ΤΘ: Να ξεκινήσουμε λέγοντας δυο λόγια για τον τίτλο της έκθεσης σου
ΤΒ: Κύριε Δαραδήμο η «Μετ΄ άλλων ανθρώπων έργο ΙΙ»  είναι μια έκθεση που γίνεται μετά από τέσσερα χρόνια, στην ουσία είναι μια εικαστική προσέγγιση οποία έχει φυσική συνέχεια, όσο αφορά το περιεχόμενο, τις προσαρμογές στην ανάπτυξή της, κυρίως στην μορφή.


Είναι μια δουλειά η οποία στηρίζεται σε δύο προσεγγίσεις, η μία αφορά την ίδια την υπόσταση του εικαστικού έργου.
Εκτίμηση μου είναι, ότι,  όταν ο ζωγράφος, αρχίζει να ρίχνει τις πρώτες μολυβιές στην σκέψη, να το πω έτσι απλά. Είναι ο τρόπος που θα προσέγγιση το έργο του . 


Εγώ πιστεύω ότι, από την στιγμή που υπάρχει χώρος ή αναφορά, πηγή εμπνεύσεις, πρέπει και να διαφαίνεται καθαρά στο έργο. 
Αυτό το σκέλος είναι το ένα μέρος στο έργο.


Το δεύτερο, είναι η προσέγγιση που κάνει ο ίδιος ο δημιουργός. 
Από την άποψη και την θέση αυτή, η «Μετ΄ άλλων ανθρώπων έργο», ο τίτλος, ενσαρκώνει  την διττοί υπόσταση του έργου, δηλαδή, από πού εμπνέομαι, τι δημιουργώ, με ότι βλέπω και με ότι αντιλαμβάνομαι, βέβαια, επικαιροποιοντας τα, στην εποχή τους.

Περισσότερα δείτε στο pdf -->