2011 / ΠΕΡΑΜΑ: ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΩΜΑ – ΣΙΔΕΡΟ + 4

Ένα σημαντικό εικαστικό δρώμενο πραγματοποιείται για τέταρτη φορά. Με 187 καλλιτέχνες, η έκθεση εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, αναδεικνύεται σε ισχυρό όπλο στο πλευρό των αγώνων που κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα του χώρου αυτό τον καιρό, ιδιαίτερα με τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν καταδικάσει τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη σε μια πρωτοφανή ανεργία.


Η ΄Έκθεση «ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΟ 4» γίνεται με πρωτοβουλία ομάδας εικαστικών καλλιτεχνών. Αυτή η σχέση τέχνης και εργατικής τάξης, σηματοδοτεί όλη αυτή την κίνηση των καλλιτεχνών. Στόχος της έκθεσης να έρθει το έργο τέχνης στους τόπους δουλειάς, εκεί που βρίσκεται ο φυσικός του αποδέκτης και η κινητήρια έμπνευση της δημιουργίας του: η εργατική τάξη.

Η έκθεση αναφέρεται σε ένα χώρο φορτισμένο, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Το Πέραμα, της ανεργίας, των εργατικών ατυχημάτων, της ασυδοσίας των εφοπλιστών , αλλά και του δυνατού, αταλάντευτου, ξεκάθαρου στους στόχους του και στην προοπτική του εργατικού κινήματος. Φορτισμένο με τη δυναμική της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης σαν περιβάλλον.

Περισσότερα δείτε στο pdf -->