ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ

Οι δύο εκδόσεις του Ζωγράφου Τάκη Βαρελά Το «Σημειωματάριο Ανησυχίας» και «Στα café της αναμονής», από τον εκδοτικό οίκο ΕΝΤΥΠΟΙΣ, αποτελούν την προσωπική κατάθεση σχεδίων και  σημειώσεω, που πυροδοτούσε η καθημερινότητα του, στα café και εκεί που συναντιούνται  ή συχνάζουν οι άνθρωποι για να κοινωνούν τις ανάγκες τους.
Οι δύο εκδόσεις, είναι στην ουσία ο πρώιμος χρόνος της σύλληψης του έργου του κάθε καλλιτέχνη. Κάτι που έχει πολύ ενδιαφέρον, ιδιαίτερα για όσους επιθυμούν να «διαβάσουν» τους καλλιτέχνες και το έργο τους.
  
Στην περίπτωση του Τάκη Βαρελά και στις δύο εκδόσεις, «Σημειωματάριο Ανησυχίας» και «Στα café της αναμονής», αποτυπώνονται οι κοινωνικές αναφορές, εν θερμώ και σε πραγματικό χρόνο, τόσο  η  θεματογραφία, όσο και η σχεδιαστική γραφή.
Στα δύο βιβλία,  για πρώτη φορά ο ζωγράφος,  πέρα από τα σχέδια, διατυπώνει με σαφήνεια της κοινωνικές του ανησυχίες δια μέσου του λόγου, δίνοντας την δυνατότητα στον αναγνώστη να διευρύνει ερμηνευτικά τα πραγματικά αίτια της απανθρωπιάς, που κυριολεκτικά λεηλατεί την ζωή των ανθρώπων και δει, της τάξης πραγματικών δημιουργών.


«Ίσως, να παραβλέπουμε – σημειώνει στον πρόλογο - αυτά που μας λείπουν, ή αυτά που μας παίρνουν, τα οποία, δεν  είναι τίποτε άλλο, παρά η αξιοπρέπεια, του να ζεις ως άνθρωπος»
Συλλογιζόμενος και σχεδιάζοντας, θέτει ερωτήματα, διλήμματα τα οποία μας εγκαλούν σε αποφάσεις. 

Περισσότερα δείτε στο pdf -->